top of page
Lymfa pumppaus oikeapohja IMG_0812.jpg

Lymfaterapia

Lymfaterapia vähentää turvotusta, vilkastuttaa aineenvaihduntaa, lievittää kipua ja rentouttaa. Lymfaterapia sopii niin rentoutukseen arjen stressistä kuin taudinkuvan hoitoon.
Lymfaterapia on fysioterapian erikoisala, jolla hoidetaan eri syistä syntyneitä turvotuksia. Manuaalisella eli käsin tehtävällä lymfaterapialla tehostetaan elimistön imunestekiertoa kevyin pumppaavin ottein. Kudoksissa oleva ylimääräinen nestekuorma ja valkuaisaineet saadaan kulkeutumaan ensin imusuonistoon ja sieltä takaisin verenkiertoon. Lisäksi lymfaterapia nopeuttaa kudosvaurioiden paranemista ja lymfaödeemaa sairastavilla henkilöillä säilyttää työ- ja tomintakyvyn.
Minulla on yli 10 vuoden kokemus lymfaterapeuttina Kangasalla Ikifit Oy Kuntoutus Apilassa. Olen Suomen                 Lymfaterapeuttien jäsen.

Tavallisimmin turvotuksen syynä on ohimenevä tulehdustila kudoksessa. Turvotus heikentää kudoksen aineenvaihduntaa, hidastaen kudosvaurioiden paranemista ja kuntoutumista leikkausten jälkeen. 
Turvotus voi myös johtua harvinaisesta imusuoniston synnynnäisestä kehityshäiriöstä tai tilasta, jossa alun perin terve imusuonisto on myöhemmin vahingoittunut. Tavallisin syy tähän on syövänhoito, jossa imusolmukkeita on jouduttu sädehoitamaan tai poistamaan. Muita lymfaterapian käyttöaiheita ovat mm. imusuoniston vauriot pitkälle edenneessä laskimovajaatoiminnossa, säärihaavojen hoito, reuma, nivelrikko, CRPS, fibromyalgia ja raskauden jälkeinen turvotus. Hyviä tuloksia on saatu myös palovammojen, arpikudoksen, ylirasituksen, stressin, unettomuuden ja leikkauksien jälkihoidossa.

bottom of page